Doorzoek de website

Contact

Jandonker

j_donker@yahoo.com

Weerstatistiek !

06-05-2012 22:28

Klagen helpt niet maar het weer heeft niet meegezeten. Van de drie weken die we bezig zijn heb ik een eenvoudige samenvatiing:

Twee weken met trui en jas aan geklust aan de boot, 1 week met trui aan en één dag in mijn overhemd staan werken en dat was op koninginnedag. En de regen viel niet met bakken uit de hemel en dagenlang maar was wel steeds spelbreker bij de beslissing iets te kunnen verven.

Zaterdag past weer helemaal in dit beeld. De verschillende weersites gaven een verwarrend beeld: bij de één blijft het in Zwartewaal redelijk droog, bij de andere valt om het uur en buitje. Gezien het feit dat we nog maar een week hebben gaan Olaf en ik op pad. Aangekomen regent het en wordt eerst maar de koffie aangesproken. Daarna een poosje aan het dek geschuurd en daarmee gevorderd tot en met de kajuit. De volgende bui zorgt voor een vroege lunch om 11 uur. Daarna nog even geschuurd maar het schuurpapier loopt zo snel vol dat we besluiten te stoppen en omstreeks 12 uur maar naar huis gaan na alles afgedekt te hebben. Gelukkig krijg ik van Ed een sms met daarin het gehoopte nieuws dat Spartaan'20 E8 voor het 8e kampioenschap van de schoolteams heeft gezorgd en  dat ook D6 heeft gewonnen.  

Zondag eindelijk helemaal droog en zonnig, wat een geschenk. Om half tien aan de slag met het afplakken van de ramen, het schoonmaken van dek en romp en het klaarmaken van de verf. Alex geeft het advies de romp toch nog even waterproof te schuren om het resultaat te verhogen dus daarmee aan de slag. Pieter komt omstreeks 1 uur helpen en we zijn de hele middag bezig met de kwast. Pieter zet de romp in de laatste aflaklaag en ik begin met het dek in de primer te zetten. Pieter verzucht halverwege:" Je moet wel heel veel doen aan zo'n tupperware bootje". En dat is waar want we zijn er ononderbroken samen tot half zes mee bezig, want het dek is heel bewerkelijk. We ruimen op en voor het eerst dekken we de boot niet af, want morgen is het weer mooi weer.