Doorzoek de website

Contact

Jandonker

j_donker@yahoo.com

Plons, de oude dame drijft.............

11-05-2012 22:25

Vandaag eindelijk een beloofde droge dag, wel erg bewolkt en koud maar later breekt zelfs de zon door. En daar worden we vrolijk van. In Zwartewaal ligt de boot weer op de rails bij de lift want het is vandaag de bedoeling dat hij weer het water in gaat. Eerst binnen gekeken of er iets van de buien van gisteren is binnengedruppeld, maar alles is kurkdroog. Met de oude verteerde raamrubbers bleef het nooit helemaal droog bij regen, nu gelukkig wel. Ik heb nog een dag en ga aan de slag om alle blaadjes en  katjes van de bomen, die gisteren massaal op de boot zijn neergekomen, weg te poetsen. Ook het overtollige regenwater van gisteren moet er af. En dan maar weer poetsen met ammoniak, zodat de dekrand en misschien nog meer in de lak gezet kan worden. De rand heeft prioriteit want daar kom je later lastig bij en nu kun je er om heen lopen met de trap. Maar al het schoonmaken heeft zoveel tijd gekost dat het al bijna 12 uur is als ik kan gaan verven. Maar de rand komt af en de kajuit bijna. Later het hele dek  in het water maar afmaken. De kleur van het dek is vanille-wit en dat is op de onderste foto net te zien op de scheiding van de oude en nieuwe kleur. Aardbeien met slagroom is nu de omschrijving van Rien voor de boot.

Jan is er om 4 uur en hij en Peter gaan aan de slag. De boot wordt in de kabels gehangen en ietsje omhoog getild, de steunen worden weggeslagen en dan gaat de oude dame de lucht in. De kraan zwenkt naar het water , de boot wordt langs de kade gehesen, waar Peter de boot in de gaten houdt  en dan is het zover: Plons hij drijft!

We leggen de oude dame naast de "halve Friendship" (alleen het dek is van een Friendship) van mijn voorganger en verheugen ons op het vaarklaar maken morgen. Iedereen vindt dat het een mooi bootje is geworden. En belangrijker nog, de oude dame is weer een paar jaar bestand tegen weer en wind. Op naar de 40 jaar! Morgen de mast erop, opruimen in de kajuit en schoonmaken en de nieuwe kussens erin, de motor eraan vast en dan kan het seizoen beginnen. Op weg naar de bus iedereen thuis op de hoogte gebracht en de kids zijn er morgen om 10 uur om te helpen. En het blijft ook dan mooi weer. Na al mijn gemopper moet ook dat gezegd worden.