Doorzoek de website

Contact

Jandonker

j_donker@yahoo.com

Nog meer stof happen !

19-04-2012 18:14

Woensdag begon met zorgen over het weer. Er zou regen komen en de weerman geeft geen regio aan, dus Zwartewaal is niet uitgesloten. Toch maar gegaan en daar geen moment spijt van . In Rotterdam vallen diverse buien, in Zwartewaal blijft het bij dreigende wolken maar er valt geen druppel. Het plan was het onderwaterschip af te hebben maar dat is niet gelukt. Je armen worden zo beurs van het boven je hoofd aan het werk zijn dat ik dat niet voor elkaar kreeg. Maar we zijn gevorderd tot ongeveer het roer.

Sinds vandaag hebben we een buurman. Het 9 meter lange stalen jacht van Victor is op de kant gezet en dat is een indrukwekkend gezicht. Eerst in de lift natuurlijk en daarna wordt hij stabiel en veilig vastgezet met een aantal ter plekke gelaste steunen. Geen zorgen meer en dat met een gewicht van 4500 kg.Victor herkende ons schip onmiddellijk als een Friendship, had namelijk in zijn jonge jaren een keer gesolliciteerd bij de werf in Friesland. 's Middags belt Olaf want die is onderweg vanuit Limburg en komt langs. Samen gaan we naar huis.

Donderdag met Pieter aan de slag. En dat is een stuk gezelliger en je kunt nog eens overleggen. Het plan was verder te schuren en daarna het onderwaterschip te behandelen met epoxy-plamuur. Maar dat durfden we gezien het weer niet. Dus verder geschuurd, heel veel stof gehapt en uiteindelijk is onderwater nu alles klaar, het roer is aangepakt en de romp is geschuurd. Nu moet het morgen een beetje mooi weer zijn voor de grote ontvet-schoonmaak en de plamuurbehandeling. Daarna kunnen we weer opbouwend te werk gaan. Misschien gaan morgen ook de ruiten eruit, even overleggen met Jan van der Zee.