Doorzoek de website

Contact

Jandonker

j_donker@yahoo.com

Door het weer uitgelachen !

24-04-2012 21:47

Maandag al vroeg weer op pad. De boot ontdaan van de afdekzeilen , alle verf klaargemaakt en net als ik wil beginnen valt de eerste regen. Dus alles maar weer tijdelijk opgeruimd, boot dichtgemaakt en hopen op beter weer. Dat gaat zo een uurtje door, soms even een paar minuten droog maar dan valt de volgende bui. En kijkend naar de lucht is er ook weinig hoop op betere omstandigheden. Dus maar weer naar huis met een ontevreden gevoel. We rijden nog geen vijf minuten met de 103 naar Spijkenisse of de zon breekt stralend door. Thuis aangekomen ben ik gaan schuren en lakken : de lijsten van het kajuitluik, de handgrepen van de kajuit, het luik zelf en het motorstoeltje ontdaan van 37 jaar oude lagen vernis.  Al met al bezig geweest tot 8 uur maar toch.............

Dinsdag lijkt hetzelfde zich te herhalen, maar ik heb me voorgenomen net zo lang te wachten tot het weer toestaat dat het onderwaterschip zijn 2e laag antifouling krijgt. Omstreeks 1 uur een flauw zonnetje en  dan kan ik aan de slag. Om 4 uur zit dat karwei er op en ga ik naar huis. Rien komt thuis en heeft de bekleding van de kussens bij zich. In de 70er jaren was oranje heel erg populair voor zowel schip als interieur. Die kleur gaat nu wijken. De buitenkant wordt rood en de kussens bordeaux. Morgen naar Zana om de oude kussens en de nieuwe stof af te leveren.

Alex zal donderdag de twee steunen aan bakboord een beetje naar buiten verplaatsen en er houten blokken tussen zetten. Dan kunnen we aan de romp aan bakboord en de spiegel gaan werken. Als daar alles af is tot en met de waterlijn, worden de andere twee steunen verplaatst en gaan we de stuurboordzijde schilderen. Maar dan moet morgen wel het weer een beetje meewerken , want we hebben nog een derde laag antifouling te gaan. Het worden spannende dagen , niet alleen met het schip. De gierzwaluwen horen er bijna te zijn na een reis van 7000 km. Vorig jaar was de eerste er op 28 april. Jarenlang zagen we de eerste pas op 3 of 4 mei maar dat is de laatste jaren een week vroeger het geval. Zelfs in dorpen als Zwartewaal krijgen ze het moeilijk. Oude panden worden zo mooi gerestaureerd dat er geen kier meer overblijft waar ze kunnen broeden. Het wordt hoog tijd dat we onszelf weer gaan toestaan een beetje rommeliger te  leven, zodat ook dieren een kans blijven krijgen.

De weersomstandigheden komen op de site wel erg vaak aan bod. Ik ben nog nooit zo'n trouwe fan van weerplaza geweest als deze weken.

 

.