Doorzoek de website

Contact

Jandonker

j_donker@yahoo.com

De ramen meer werk dan gedacht !

04-05-2012 22:25

Donderdag wat later naar de boot. Daar aangekomen eerst het water van de nachtelijke onweersbui van het dekzeil gegooid en toen het hele dek schoongemaakt. En dan ziet onze oude dame er gelijk een stuk beter uit. De tweede rode verflaag is hard en ziet er ook goed uit. Mijn vaste bezoeker op zijn brommertje komt langs: "Je bent goed bezig, maar ge je hem ook nog polijsten, dan zie je pas wat een kleur het is................." Hij vindt mijn geklus wel vermakelijk geloof ik. Om half een komt Jan de ramen er in zetten maar dat blijkt een veel grotere klus dan gedacht. Vooral omdat de raamsponningen niet overal even dik zijn is het erg moeilijk om de raamrubbers er in te krijgen. Maar drie van de vijf ruiten zitten er in dus aan bakboord regent het niet meer in.

Volgende week de andere twee met iets bredere rubber strips.

's Middags met de hele familie koffie gedronken op het terras, alle bittekoekjes opgegeten en gekletst, o.a. over het bijzondere verhaal van de gebeurtenissen op de werf in de 2e Wereldoorlog.

Na de koffie de derde ruit door Jan geplaatst en afgesproken dat de boot volgende week vrijdagavond in het water gaat. Dat voelt wel een beetje als een deadline, maar in een week moeten er toch 2 dagen met weer zijn waarop geverfd kan worden. En die hebben we nog nodig voor de romp. Het dek kan eventueel ook nog in het water worden afgemaakt.

Jan heeft ook uit een stevig blok eiken een nieuwe helmstok voor de boot gezaagd, de oude was van vurenhout en vertoonde rotte plekken. Maar ja vurenhout op een boot.................

Vrijdag al weer vroeg vertrokken want er werd regen in Hoogvliet maar redelijk droog weer in Zwartewaal voorspeld. Niet dus. Bij aankomst zie ik dat Jan de boot opzij heeft gezet want de Senna van 10 meter moet vandaag uit het water. We liggen nu pal naast het schip van Victor. Regen dus eerst maar koffie onder het afdak en toen een paar uur op mijn knieën in de kajuit bezig geweest met aflakken. Het leek daarna droog te blijven dus begonnen het dek te schuren,..............10 minuten en toen viel er weer een bui. Toen maar alles afgedekt en de lift van de Senna aanschouwd. In een paar minuten hangt de motorkruiser in de lift en als om drie uur de dieplader arriveert wordt hij daar keurig opgezet en met hydraulische steunen aan alle kanten vastgezet. Indrukweekend om te zien.

Morgen met Olaf verder en hopelijk kunnen we met de verfroller aan de slag.